9 Nisan 2015 Perşembe

Doğal saç bakım maskeleri

 Biliyorum ki hepinizin yani büyük bir kısmımızın en büyük derdi yıpranmış saçlar. Bende bu yazının büyük bir etkisi var nedeni ise  kuaförlerin gazabına uğramak ,açıçılar,röfleler,sarı saçlar ,barbie hayalleri ....
  Saçlarım 6-7 ay önce çok kötü şekilde dip röfle yaptırdığım kuaför tarafından yandı. Bildiğiniz yandı yani aşırı derecede kırpık görüntü oluştu diplerimde ve benim kabuslarım oldu bu olay, bende herşeyi göze alarak kestirmeden doğal yöntemlerin hepsini deneyerek saçlarımı eski haline kavuşturdum yine ara ara  hasarlı saçlar var ama o kötü görüntüden eser kalmadı.
bu dertleri yaşayanların çok olduğunu düşünerek sizlerede bu bilgilerimin hepsini bir postta toparlamak istedim. Umarım sizde faydasını görürüsünüz öğrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz yorumlardan



ZEYTİNYAĞI VE BAL MASKESİ
Özellikle kuru  yıpranmış saçlar için onarıcı yapılandırıcı  maske olan bir tarif. Bu maskeyi haftada 1 uygulayabilirsiniz.
1/4 su bardağı organik bal ve 1/4 su bardağı zeytinyağını karıştırıp saçlarımıza diptan uca doğru yedirmeliyiz. özellikle yıpranmış bölgelere bol uygulanmalıdır. Daha sonra saçınızı makineyle kurutarak bone geçirip en az 2 saat bekletebilirsiniz . ( ben bazen geceden yapıp yattım ve sabah yıkadım etkisi daha iyi oluyor ) Bal saçı nemlendirir, zeytinyağı  besler.



CANSININ ÖZEL SAÇ BAKIM YAĞI KARIŞIMI
Yıpranmış saçlarım için özel hazırladığım bu karışımın çok faydasını gördüm gerçekten.
- Argan yağı  içinde  B Vitamini, Ev Vitamini  ile saçı besler 
-Hint yağı   saç köklerimi güçlendirir. zarar görmüş saçları onarıp eski sağlığına kavuşturur
-Keten yağı Keten yağı içeriğindeki omega 3 yağ  sayesinde, saçınızı güçlendirir ve parlaklığını artırıp, besler.
-Avokado yağı   pek çok yararı vardır,  boyalı yıpranmış saçta etkisini hemen gösterir
-Kenevir yağı   saçta kırılmaları onarıp , uzamasını yapılanmasını sağlar
-Hindistan cevizi yağı saçlar için çok faydalıdır. saçı kimyasallardan temizler,onarır.
-Aspir yağı  Kuru, çatallanmış, boya, perma açma işlemi gibi fazla işlem görmüş saçlarınıza düzenli kurtarma 
-Zeytinyağı  saçı besler canlandırır.
-jo joba yağı Aşırı yıpranmalarda büyük kurtarma sağlar
-Bemiks ampüller  Bepanthen, Evigen ve Bemiks ampulleri ( eczanelerden alabilirsiniz)

Bu karışımı yoğun şekilde karıştırıyoruz.  bu karışımı Benmari usulü  hafif ısıtarak daha onarıcı hale getiriyoruz ve kuru saçlarımıza kökten uca masaj yaparak yediriyoruz. işlemden sonra streç film ile sararak saça nüfuz etmesini sağlıyoruz. Saçımızda 2-3 saat bekelterek ılık suyla duruluyoruz. saçınızdaki değişime inanamayacaksınız. Düzenli şekilde kullanırsanız yıpranmış yanmış saçlardan kurtulursunuz :)

SAÇ İÇİN YUMURTA MASKESİ

-Yumurta ( 2 adet)
-zeytinyağı ( 5 yemek kaşığı)
-streç veya bone

Bu 3 ürünlede saçımıza bakım yapmamız mümkün. Karışımı hazırlamak için bu yumurta ve zeytinyağını yine benmari usulü ısıtıyoruz ve saçlarımızın yıpranmış kırık bölgelerine uyguluyoruz. Saç diplerinize uğlulamanızı önermem çünkü yumurta yapış yapış olur. sürdükten sonra streç ile sarıp 2-3 saat bekliyoruz ve ılık suyla duruluyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder